Oeps, je hebt een scheurtje in je elleboog opgelopen! Waarschijnlijk ben je gevallen. Dat scheurtje in je elleboog is een breuk en in vaktermen ‘een fractuur’.

 

Als we het in de volksmond hebben over een scheurtje in het bot, dan hebben spreken we eigenlijk over een kleine stabiele breuk. Dat betekent dat de botfragmenten niet verplaatst zijn. Dat is wel het geval bij een complexe breuk. Een klein scheurtje in het bot hersteld over het algemeen snel en er is meestal weinig behandeling voor nodig. 

Je hebt kans dat je een tubigrip om je elleboog krijgt voor extra stevigheid. Dit is een soort kous die wat druk op de elleboog geeft en extra zwelling tegengaat.
Meestal dus geen gips. Na 4 weken mag je over het algemeen je elleboog weer rustig gaan belasten. 

Over het algemeen hersteld een kleine breuk snel. Het kan wel zo zijn dat de spieren, pezen en ligamenten langere tijd pijnklachten geven. Weke delen zoals we dit noemen, hebben vaak langer de tijd nodig om goed te herstellen.

 

Wil je weten wat voor oefeningen je kunt doen?
Download dan het ebook over elleboogbreuken.

Of lees de pagina die speciaal gemaakt is voor deze klacht “Elleboog breuken“. Hierin tref je ook oefeningen, tips en adviezen en is er de mogelijkheid vragen te stellen.

Geef een reactie