slapen met elleboog gips

Slapen met een gebroken elleboog

slapen met elleboog gips

Slapen met gips,...

Je hebt elleboogbreuk opgelopen waarna je ellebooggips hebt gekregen. Hoewel het gips belangrijk is, zorgt het tevens voor ongemakken. Eén daarvan is slapen. Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat slapen met gips lastig is, en je bent opzoek naar adviezen. Hierover gaat dit artikel.

Slapen met een gebroken elleboog is lastig. Zeker de periode waarbij je nog in het gips zit. Het gips is zwaar en warm en zorgt ervoor dat je je elleboog niet goed kunt neerleggen. Heb je geen gips maar is je elleboog nog erg stijf, dan is slapen ook geen pretje. Je kunt immers je arm niet zo leggen zoals je gewend bent.

Rug slapen

De prettigste houding voor je schouder en elleboog, is op je rug slapen. Zorg dat je een kussen (of aantal kussens) naast je hebt liggen waar je je arm op kunt leggen, zodat deze op gelijke hoogte is als je lichaam.

Gebruik meerdere kussens

Ga eerst aan de slag met verschillende kussens. Hiermee kun je namelijk goed je arm ondersteunen en dat ligt vaak prettiger. Zorg dat je arm in een fijne positie ligt en ondersteun deze positie met kussens.

Buik slapen

Voor je lichaamshouding is dit wellicht minder prettig. Echter kunnen sommige mensen niet op hun rug slapen. Wanneer je graag op je buik ligt kan dit prima. Je hoeft niet bang te zijn dat dit kwaad kan voor je elleboog.

Arm fixeren

Ben je onzeker en wil je je elleboog dicht bij je lichaam houden, dan kun je deze fixeren met een speciale band. De band zit om je elleboog en word aan je lichaam gefixeerd.

Deze band wordt voornamelijk gebruikt bij mensen die bang zijn dat hun schouder uit de kom raakt (schouderluxaties) tijdens het slapen. Dit zijn mensen die al vaker schouderluxaties gehad hebben.

Jeuk

Voorkom dat je elleboog gaat jeuken ’s nachts want dit belemmerd je slaapcomfort behoorlijk. Door het gips of de brace kan de huid niet goed ademen en wordt de huid droog. Uiteindelijk gaat de huid vervellen en dit gaat erg jeuken.

Zorg dat je de huid goed insmeert met bodylotion, olie of zalf. 

Als je last krijgt van jeuk dan zijn er verschillende opties.  Met deze 2 heb ik ervaring dat het goed werkt. Eczeemzalf van Bepanthen of Cooltalc Anti jeuk spray. Ik vind de zalf prettiger werken maar beslis vooral voor jezelf.

Wil je meer weten over welke oefeningen je kunt doen? Lees dan het artikel Elleboogbreuk oefenprogramma.

1 gedachte over “Slapen met een gebroken elleboog”

  1. Pingback: Oefenprogramma huiswerk - Na Gebroken Elleboog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *