Voel je energieker

Heb je het gevoel dat je meer energie kunt gebruiken? Met deze simpele tips krijg je meer positieve energie gedurende de dag, je gaat je beter, productiever en gelukkiger voelen.

1.Start vroeg met je dag.
Vroeg opstaan geeft je een voorsprong op de dag. We kennen allemaal dat gevoel wel van te laat opstaan. Vervolgens lopen we de hele ochtend achter de feiten aan. Dat geeft stress en zorgt ervoor dat je geen prettige ochtend hebt.
Wanneer je eerder dan normaal opstaat geeft je dat een voorsprong op de dag. Je hebt meer tijd om rustig op te starten, je ervaart daardoor geen stress en bent daardoor relaxter. Dit gevoel geeft je een heerlijke start van de dag.
Dit lijkt wellicht een open deur. Maar er is meer aan de hand bij vroeg opstaan. Doordat je vroeg opstaat en direct actief wordt krijg je een positieve energieboost. Helemaal als je dit koppelt aan een actieve activiteit zoals wandelen, fietsen of hardlopen.

2. Begin de dag met Ikigai
Start iedere ochtend voordat je opstaat met een klein concreet en haalbaar doel voor die dag. Ikigai betekent simpel gezegd ‘de reden waarvoor jij ’s ochtends opstaat’. De term komt uit Japan van het eiland Okinawa waar mensen gemiddeld het ouds ter wereld worden. Je hebt er vast wel eens over gehoord.

3. Zet een jaarlijks doel voor jezelf.
Een doel geeft je een richting in het leven. Het geeft je iets om voor en aan te werken. Het geeft je voldoening, energie en nieuwe mogelijkheden. Een jaar klinkt lang, maar het is ook zo weer voorbij. Het mooie van een jaar doel is dat het een afgesloten periode is dat je na een jaar kunt evalueren. 

Voorbeeld: 
Mijn doel voor 2020 is basis Spaans leren. Ik vind het een mooie taal en het wordt wereldwijd gesproken. Dagelijks start ik de ochtend met 5 a 10 minuten Spaanse les. Ik luister op de fiets of in de auto podcasts in het Spaans, ik luister soms Spaanse radio en ik ga een paar keer per jaar naar Spanje. In februari ben ik een Spaanse cursus ingestroomd en 1x per week zitten we samen 1,5 uur te oefenen. Het doel Spaans geeft mij dus dagelijks en wekelijks richting aan mijn leven. Het levert mij veel plezier, voldoening en nieuwe contacten op.

Een tijdje geleden sprak ik iemand die als jaar doel ’talen’ had. Hij stond elke ochtend vroeg op om 1 taal per jaar te leren. 

Of het nu een taal of iets anders is. Het kan natuurlijk van alles zijn. Probeer te onderzoeken wat je leuk vind. Waar gaat jou hart sneller van kloppen. Hoe mooi is het om te zeggen in 2020 heb ik ” x ” geleerd.

4. Luister wekelijks podcasts
Er zijn ontzettend veel podcasts tegenwoordig.

5. Omring je zelf met positieve mensen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *